bezár
 

art&design

2012. 09. 25.
Az MKE bemutatja: Data is beautiful
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolája a 2012/2013-as tanévben ismételten szimpozionból, workshopból, koncertből, kiállításokból és előadásokból álló nemzetközi rendezvénysorozatnak ad helyet október elején.

prae.hu

A doktori képzés során válaszható kutatási területek közül az adatvizualizáció, a tudomány, a képzőművészet és a design kapcsolata kerül bemutatásra. Az adatvizualizáció olyan új műfaj, amely látványként tesz elérhetővé komplex információkat és ily módon új jelentésrétegek, mintázatok, illetve összefüggések feltárását segíti.
Tom Schofield munkájaAz utóbbi évek adatrobbanása, amelynek következményeként eddig soha nem látott mennyiségben keletkeznek feldolgozatlan adatok, párhuzamosan olyan eszközök megjelenését is indukálta, amelyek kreatív módon nyúlnak az adathalmazokhoz, és feldolgozásukat megkönnyítik. A Data is beautiful rendezvénysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet ennek a rohamosan fejlődő területnek a jövőbeli lehetőségeire és széles alkotóközösség összehívásával alkalmat teremtsen az új ötletek, eredmények, elméleti felvetések és kortárs alkotói módszerek összevetésére és megosztására.

A workshop címe: Data is Beautiful. Data Visualization in the Arts, Science, and Design (International symposium and exhibition). Időpont: 2012. október 2-5. Helyszín: MKE Intermédia Tanszék (1063 Budapest).
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés