bezár
 

art&design

2012. 09. 25.
Forma-1, atomenergia és bűvészgalamb Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szomszédos Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal közösen készül a Kutatók éjszakájára a győri Széchenyi István Egyetem.

prae.hu

Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára szerint érdeklődőben biztosan nem lesz hiány, hiszen már eddig közel ezer általános- és középiskolás regisztrált a programfolyam kezdetét jelentő Kiskutatók Akadályversenyére, amelynek résztvevői már az elmúlt hat évben is megtöltötték az egyetem termeit a rendezvény során.

    Péntek délután ügyességi versenyek és a Mobilis kísérletei színesítik a programot, majd az este leszálltával az előadótermekben folytatódik az esemény, amely néha váratlan ismeretekkel lepi meg a diákokat - közölte az egyetemi szóvivő.

    Hogy néz ki a Formula-1 autóverseny a fizikus szemével? Kell-e nekünk nukleáris energia? Miért reptetnek galambokat a bűvészek? Hogyan tornáztat meg a mobilod? Milyen kihívásokat jelent a közlekedés, a logisztika terén egy olimpia – például a most zárult londoni? – válogatott a tervezett témákból Winkler Csaba.

    A programban az egyetemet bemutató campustúra éppúgy szerepel, mint csillagles; ennek elméleti részét egy előadóban, a gyakorlatit az obszervatóriumában tartják.

Este fél 7-től és 9-től Felesleges termékek és a natúrhatnám fogyasztó, 8-tól és 10-től pedig A politika és a futball kapcsolata címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők. Délután 2-től 6-ig a Kiskutatók akadályversenye foglalja el az aulát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés