bezár
 

art&design

2012. 09. 24.
MNG Extra Borterasz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben ismét különleges múzeumi estére várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria: műalkotások, borok, zene, tánc és klasszikusok találkoznak a Budavári Palotában.

prae.hu

Az MNG Extra keretében bemutatkozó hazai borászok sorában 2012. október 5-én (pénteken) 17 és 22 óra között a Dél-Balatoni régióból érkező Bujdosó Pincészet lesz a vendég. Az este középpontjában a 130 éve született Gulácsy Lajos művészete áll: filmvetítés, előadás és tárlatvezetés vezeti az érdeklődőket Gulácsy sejtelmes világába.
Gulácsy Lajos: A varázsló kertjeTovábbi tárlatvezetések a kedvenceink sorozat keretében: Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József és Munkácsy Mihály egy-egy főműve mutatkozik be. Rippl-Rónai József grafikáihoz és az Újrafestett valóság című tárlat kortárs alkotásaihoz is indulnak tárlatvezetések.

A Gyorsabban, magasabbra, erősebben című kiállítás kapcsán Sport és politika címmel Gallov Rezső tart előadást, valamint a PR-Evolution Dance Company performansza lesz látható. Az este sajátos klasszikus-jazz hangulatát a Bachstage zenekar dallamai adják. A legkisebbek és az alkotni vágyó felnőttek számára kreatív műhely és gyermekmegőrző kínál őszi hangulatú programot. Helyszín: a Magyar Nemzeti Galéria C épülete, jegyek válthatóak elővételben a múzeum pénztáraiban vagy a Jegymester.hu oldalon.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés