bezár
 

art&design

2012. 09. 21.
A legutóbbi Zöld Pardonos ecsetpárbaj után
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikerrel zárult a Tus! 2.0 a Zöld Pardon Szeparéban. A kortárs hazai festők immár második alkalommal megrendezett ecsetpárbaja 2012. szeptember 19-én, szerda este fél nyolckor vette kezdetét.

prae.hu

Ezúttal három művész, Bezsoczki Anikó, Gabay Gergely és Stark Attila szállt versenybe egymás ellen. A TUS! egyetlen szabálya szerint két óra alatt valami olyat kell alkotni a nézők szeme láttára, ami elnyeri a közönség tetszését. A publikum a bejáratnál kapott kis ecsettel szavazhatott az általa legjobbnak vélt festményre.

A Tus! 2.0 végeredménye még az előzőnél is szorosabban alakult. A helyszíni szavazás nyertese Gabay Gergely lett, aki egy aprólékos, kézzel kidolgozott központi motívumokra épülő, stencilekkel díszített festménnyel nyert. De a versenynek még nincs vége, hiszen a Zöld Pardon blogján megtekinthetők a művek, amelyekre a webes felületen továbbra is lehet szavazni.

A kész képek sorsa a korábbi négy festményéhez hasonlóan alakul majd, amelyeket a Zöld Pardon Szeparéban állított ki a szervező. A szezon zárultával az eddig elkészült hét mű árverezésre kerül. Az így befolyó összegeket az alkotók, és az eseményt szervező Zöld Pardon a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány javára ajánlják fel.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés