bezár
 

irodalom

2012. 09. 20.
Íróiskola: új évfolyam indul 2012 szeptemberében az 5K Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kreatív írás, kortárs irodalom és kultúra, kommunikációs készségek, kiadói és szerkesztői ismeretek válnak hozzáférhetővé az 5K Központ íróiskolájában. A tanárok közt Berg Judit, Esterházy Péter, Marék Veronika, Nádas Péter, Rácz Zsuzsa, Szilágyi István, Tóth Krisztina...

prae.hu

- Saját írások megbeszélése a szemináriumvezetővel és a csoporttársakkal
- Rendszeres írásfeladatok különböző műfajokban, az írói mesterség fogásainak elsajátítása
- Kulturális újságírói gyakornoki lehetőség a prae.hu-nál
- A félévek végén záró felolvasás
- A szerkesztői ismeretek óra keretében a csoportok saját irodalmi/kulturális lapja első számának összeállítása
- Kortárs írók műveinek közös olvasása, szakirodalom-feldolgozás módszertana, a kritikaírás alapjai

Az 5K Központ a hangsúlyt a nyitottságra, a sokoldalúságra, a párbeszédre, a partneri viszonyra, a kreativitásra és a komoly munkára helyezi.

Gyakorlat: az írás mikéntje. A hozott anyag – a tehetség – mellé tapasztalatokat és fogásokat kínálunk. A kreativitás és a kommunikációs készségek kibontása és fejlesztése.
A valóság: irodalom és internet, irodalom és média, irodalom és népszerű magazinok, szerzői jogi ismeretek, az irodalmi élet.
Ismeretek és hagyomány: kortárs magyar irodalom, határon túli magyar irodalom, kortárs európai irodalmak, a magyar irodalom 20. századi története.
Elmélet: kultúratudomány, irodalomtudomány, kánonok, gender.

Mindez együtt segíthet, ha a következő kérdések már felmerültek Önben: Hogyan írjam meg? Hogyan adjam ki? Hogyan értelmezzem? Mivel hasonlítsam össze? Kit kérdezzek meg? Kiknek ajánljam? Hogyan népszerűsítsem? Hogy jussak el az olvasókig? Hogy beszéljek róla? Hogy olvassam fel?

Válaszok az 5K Központ kétéves Íróiskola kurzusán.

Az 5K Központ Íróiskolájának oktatási programját Menyhért Anna dolgozta ki, majd’ egy évtizedes kreatív írás oktatásai tapasztalata alapján. A képzés nyitott: várjuk Önt, műhelyünkben, ha már ír, de még nem mutatta meg senkinek, ha most akar nekifogni az írásnak, vagy ha már publikál, de szeretné, ha lenne kivel megvitatni az írásait. Célunk, hogy mindenki megtalálja a saját műfaját, műfajait.

17 éven felülieknek. Hallgatóink a képzés első, alapozó és második éve után is tanúsítvány kapnak. A képzés két éves, négy féléves, félévenként 64 órás. A hallgatók hetente két szemináriumon vesznek részt, a délutáni órákban, valamint havi egy szombaton – félévenként négy alkalommal – két előadást hallgatnak.

Részvételi díj egy félévre: 90.000 Ft + 0% Áfa

Részletfizetési lehetőség.

Az átutalást az Íróiskola esetében a Kossuth Klub CIB banknál vezetett 10700691-43161304-51100005 számú bankszámlájára kérjük.

Lehetőség van a beiratkozásnál a készpénzes befizetésre, illetve ugyanitt csekket is lehet átvenni. Más időpontot, vagy postázási igényt kérjük, egyeztessen emailben vagy telefonon.

Részletek az 5K Központ honlapján

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés