bezár
 

színház

2012. 09. 20.
A magyar dráma napja - Nyílt nap a Radnóti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Radnóti Színház az idén is a közönséggel együtt ünnepli az új évad kezdetét: a Színház hátulról című hagyományos évadnyitó programjukkal várnak minden érdeklődőt pénteken délután.

Szkéné színház

  Mint a színház MTI-hez eljuttatott közleményében írják, akik pénteken délután 5 órakor ellátogatnak a teátrumba, találkozhatnak a társulat tagjaival és a színház munkatársainak vezetésével bepillanthatnak a kulisszák mögé, az öltözőket is bejárhatják,és részleteket láthatnak az évad első két bemutatójából.

    Bálint András igazgató az előadások alkotóival - Zsótér Sándorral, Valló Péterrel, Nényei Pállal - és Krizsó Szilviával, valamint a színházpedagógiai program vezetőivel, Neudold Júliával és Hárs Annával beszélget.

    Szombaton, az autómentes hétvégén, az Andrássy úti TeARTrum Fesztiválon a Radnóti Színház standjánál délelőtt 10 órától este 8 óráig várják a nézőket, akik 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az előadásokra. Az egész napos rendezvényen a látogatók találkozhatnak a színház művészeivel, akik félórás váltásokban segédkeznek a jegyárusításban.

    A Radnóti Színház első premierje a Kurázsi mama és gyerekei című darab lesz, amelyet Zsótér Sándor rendez, a bemutatót október 12-én tartják. Az évad második premierje Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művéből születik Szávai Viktóriával és Schneider Zoltánnal a főszerepben, Bálint András rendezésében, december 2-i bemutatóval.

    A harmadik premierként a közönség Gogol Holt lelkek című regényének színpadi adaptációját láthatja, amelyet Morcsányi Géza és Valló Péter készít, a darab főszereplője Rudolf Péter. A bemutató 2013. január 27-én látható.

    Az évad utolsó premierje Nényei Pál Mozgófénykép című zenés darabja, a főszerepben Szervét Tiborral. Folytatódik Krizsó Szilvia Libikóka című sorozata és a KÖR színházi vetélkedő is. Emellett ebben az évadban színházpedagógiai programot is indítanak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés