bezár
 

színház

2012. 09. 20.
A magyar dráma napja - A Furnitur a temesvári magyar színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Furnitur című darab vasárnapi előadásával ünnepli a magyar dráma napját a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Szkéné színház

A Vinnai András szövege alapján, Göttinger Pál rendezésében készült előadást februárban mutatta be a színház. Az abszurd humortól duzzadó, nagyszínpadi zenés produkciót az új évadban először vasárnap láthatja a közönség.

    Mint a színház MTI-hez eljuttatott ismertetőjéből kiderül, a Furnitur főhőse Shivak Shurman, aki gyereket akar. Becsülettel átrágta magát a Kilenc hónap férfiszemmel, az Apák bibliája és egyéb ismeretterjesztő kiadványokon. Barátnője is van, már csak a lakását kellene átalakítania a gyermekáldáshoz.

    Ehhez nyújt segítséget a Furnitur lakberendezési áruház. Illetve ehhez pont nem. Azt viszont garantálják, hogy a vásárlóik egy életre megtanulják, mi mindenre lehet használni egy ipari porszívót. Mindezt sok zenével, tánccal és hisztériával.

    A darab főszerepét Kiss Attila, a lány szerepét Magyari Etelka játssza.
A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés