bezár
 

irodalom

2012. 09. 19.
Ötödik tanévét indítja az Írószövetség iskolája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik tanévét indítja a Magyar Írószövetség Íróiskolája. A négyszemeszteres, 256 órás képzésre életkortól, szakmától, végzettségtől és korábbi írói munkásságtól függetlenül várják a hallgatókat.

prae.hu

A félévenként 64 órás, akkreditált képzést részben tehetséggondozási, részben utánpótlás nevelési céllal indította a Magyar Írószövetség - tájékoztatta közleményben Szentmártoni János, a szervezet elnöke az MTI-t.

Az előző évfolyam júniusban végzett, így az alapítás óta mintegy ötvenen tanultak az iskolában, ahol nem csak az íráskészség fejlesztésére, de az íráshoz nélkülözhetetlen háttértudásra és alapműveltségre is hangsúlyt fektetnek. 

A kurzusokon az irodalom klasszikusait kortárs magyar írók és költők tolmácsolásában ismerhetik meg a hallgatók; az elmúlt évben Vasy Géza, Tornai József és Iancu Laura is tartott előadást, de az iskola vendége volt többek között Jókai Anna és Kányádi Sándor is.

A leendő hallgatóknak hetente két hétköznap esti és havonta egy szombat délelőtti elfoglaltsággal kell számolniuk, az előadásokat a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában tartják.

Jelentkezni a www.iroszovetseg.hu honlapról letölthető nyomtatványok kitöltésével lehet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés