bezár
 

színház

2012. 09. 19.
Szétszedik a felsőoktatást az egyetemisták: interaktív színházi előadás az ELTÉ-n
2012. szeptember 24., hétfő 18.00h, ELTE PPK Budapest 1074 Kazinczy utca 23-27, Aula
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Milyen felsőoktatást szeretnél? Miért jársz egyetemre? Mi az egyetem és mi a fiatal értelmiség felelőssége? Mi az oktatás szerepe a társadalomban? Ezekre a kérdésekre keresik együtt a választ egy interaktív színházi előadás keretében a Törvényhozói Színház amatőr színészei.

Szkéné színház

A hallgatók és a tanárok a Bánkitó fesztiválon álltak össze először, hogy egy Magyarországon még kevéssé ismert színházi eszköz segítségével dolgozzák fel a felsőoktatás és az azt szabályozó törvények rákfenéit.

Színház, felsőoktatás, szerep, interakció, értelmiség, amatőr, színészek, improvizáció, vita, egyetem, jövő, törvénymódosítás, játék és valóság. Erről szól az a rendhagyó színdarab, melyet szeptember 24-én, hétfőn este mutatnak be - egyetemről egyetemistáknak.

Az előadás egyszerre színház és társadalmi fórum, egy olyan játéktér, ahol játszónak és nézőnek egyaránt lehetősége nyílik a cselekvésen keresztül kipróbálni és megérteni, milyen lehetőségek és korlátok vesznek körbe minket az oktatás területén, és mit kell ahhoz tennünk, hogy ez változzon. Te például milyen felsőoktatást szeretnél? Miért jársz egyetemre? Szerinted mi az egyetem és mi a fiatal értelmiség felelőssége? És mi az oktatás szerepe a társadalomban? Hétfő este nem is olyan egyszerű kérdésekre keressük majd a választ a képzeletbeli színpadon és az aktuális törvények sorai között.


Törvényhozói színház

Csoportvezetők: Szabó Veronika és Bori Viktor

Szereplők: Barnák László, Kallós Viola, Kóbor Andrea, Muhi Zsófia, Orbók Emőke, Pétervári Judit, Szabados Luca, Szilágyi Áron, Tara Andrea, Vida Júlia.

AZ előadás az interaktivitása miatt létszámkorlátos: maximum 60 főt tudnak beengedni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Időpont: 2012. szeptember 24-én hétfő 18.00

Helyszín: ELTE PPK Budapest 1074 Kazinczy utca 23-27, Aula




nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés