bezár
 

zene

2012. 09. 19.
Il Divo: a crossover kvartett Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik legnépszerűbb klasszikus crossover kvartettje, az Il Divo csütörtökön Magyarországon lép fel: a formáció a Wicked Game című albumára épülő show-t mutatja be kelet-európai turnéja keretében a Papp László Budapest Sportarénában.

prae.hu

 A zenekar világkörüli turnéja februárban indult. A nemzetközi négyes - a spanyol Carlos Marin, a francia Sebastien Izambard, az amerikai David Miller és a svájci Urs Bühler - tagjai az elmúlt hónapokban az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Japánban és Ázsiában is énekeltek.

    A budapesti koncertet szervező ShowTime tájékoztatása szerint az An Evening with Il Divo című legutóbbi turné során összesen 130 városban tartottak teltházas koncerteket, és elnyerték az amerikai Billboard magazin az év legnagyobb bevételét hozó turnéjáért járó díját.

    Az új show-t Brian Burke tervezte, akárcsak korábban a La Reve és Celine Dion Las Vegas-i koncertjét. A 2012-es turné vizuális és zenei ötvözete a régi és az új daloknak; a legutóbbi album, a Wicked Game a tavaly novemberi megjelenés óta több mint 1 millió példányban kelt el.
 
Ez a zenekar ötödik stúdióalbuma, amelyen a címadó szám, Chris Isaak 1989-es dala mellett olyan slágereket dolgoztak fel, mint Roy Orbison Crying-ja, Samuel Barber Adagio For Strings-e vagy a Time To Say Goodbye, amelyet Andrea Bocelli énekelt először az 1995-ös sanremói dalfesztiválon.

    Tavaly májusban a Classical Brit Awards gálán az Il Divo vehette át Az évtized előadója díjat. A zenekar napjaink egyik legsikeresebb nemzetközi csapata, amely több mint 26 millió lemezt adott el világszerte és úttörőnek számít a klasszikus crossover stílusban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés