bezár
 

film

2012. 09. 18.
Két sztárrendező Magyarországon - két Mozinet-premier a Jameson CineFesten
Jameson CineFest 9. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. szeptember 14-23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 9. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában szereplő, a későbbiekben a Mozinet forgalmazásában országosan mozikba kerülő két film, a Mindenki a mennybe megy és A messzi dél vadjai rendezői Magyarországra érkeznek, hogy szeptember 19-én, szerdán a miskolci közönséggel együtt tekintsék meg filmjeiket, és utána válaszoljanak a nézők kérdéseire.

prae.hu

A nyilvános vetítések időpontjai és helyszíne (figyelem, műsorváltozás az eredetileg meghirdetett időpontokhoz képest!):

Szeptember 19., 16.00, Nagyterem
Mindenki a mennybe megy (Toată lumea din familia noastră / Everybody in Our Family)


A román újhullám jeles képviselője, Radu Jude első nagyjátékfilmje, A legboldogabb lány a világon után legújabb alkotását ismét a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Forum szekciójában mutatta be. A Mindenki a mennybe megy később a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb román filmnek járó díjat és a Szarajevói Filmfesztivál fődíját.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/NFGzl6uTGL4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



Szeptember 19., 18.00, Nagyterem
A messzi dél vadjai (Beasts of the Southern Wild)

A messzi dél vadjai az idei év legünnepeltebb amerikai filmje: a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul jövőre az Oscarért! Rendezője Benh Zeitlin.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/9ClYF9m8S_8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A két nyilvános vetítést követően az alkotók örömmel válaszolnak a közönség kérdéseire!

www.cinefest.hu


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés