bezár
 

színház

2012. 09. 17.
A Peer Gynt a temesvári színház első bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szeptember 19-én és 20-án más-más főszereplővel mutatja be Henrik Ibsen Peer Gynt című drámáját, amelyet a színház a budapesti Forte Társulattal közösen hozott létre.

Szkéné színház

A szerda este hat órakor a színház Nagytermében kezdődő előadást - amely a 2012/2013-as évad első bemutatója - Horváth Csaba jegyzi. A rendező-koreográfus 2005-ben hozta létre saját társulatát, a Fortét.

    Az előadás látványvilágáért Horváth Csaba állandó munkatársai felelnek: a nemzetközileg elismert, sajátos szín- és formavilágot teremtő Milorad Krstic festő és multimédiaművész, valamint Benedek Mari Jászai Mari-díjas jelmeztervező.

    A temesvári előadásban Ibsen filozofikusan költői világa a szöveg, a tánc és a zene egységéből születik újjá. Az álom és a valóság határán egyensúlyozó mese, expresszív képekben a testek, a hangok, a mozgás és a színészi játék összhangja által ígér szokatlanul izgalmas színházi élményt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Peer Gynt szerepében a 19-i bemutatón Balázs Attila, a színház igazgató-színésze, a 20-i előadáson pedig a Forte Társulat tagja, Krisztik Csaba lép fel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés