bezár
 

zene

2012. 09. 14.
Új művészeti egyetem jöhet létre Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művészeti és zenetudományi képzéseket kínáló új egyeteme lehet Pécsnek – írták pénteken pécsi hírportálok.

prae.hu

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, a téma kormányzati koordinátora és a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának elnöke a PécsMa.hu-nak azt mondta: kormányzati szinten úgy látják, hogy a Pécs, mint a kultúra városa imázs jobban érvényesíthető nemzetközi szinten, ha a város önálló művészeti, zenetudományi egyetemmel rendelkezik.    

A képviselő szerint az önálló egyetem létrehozásának járulékos hatásai lennének a Zsolnay Kulturális Negyedre és a hozzá kapcsolódó Kodály Központra, ugyanis a létesítmények fenntartásában is tudna segíteni egy új egyetem. A negyedet működtető társaság idén és jövőre 500-500 millió forintos állami támogatásban részesül.    

Hoppál Péter a hírportáloknak a részletekkel kapcsolatban nem nyilatkozott, mert mint mondta, csak kedden ülnek tárgyalóasztalhoz a témában Páva Zsolttal, Pécs fideszes polgármesterével és Bódis Józseffel, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektorával.    

Utóbbi a PécsMa.hu-nak azt mondta, meghallgatja a pécsi városvezetők elképzeléseit, ám az új egyetem létrehozásával kapcsolatos konkrét tervekről még nem rendelkezik információval. Pécsen jelenleg a PTE keretein belül működő művészeti kar, benne a Zenetudományi Intézettel a Zsolnay Kulturális Negyed területén végzi az oktatást; a PTE bérleti díj fejében használhatja az ingatlanokat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés