bezár
 

art&design

2012. 09. 14.
Ars Sacra fesztivál Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású, több intézmény rendezvényeit összefogó programsorozattal csatlakozik a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény az Ars Sacra fesztiválhoz.

prae.hu

A Szakrális Művészetek Hete országos programsorozat keretében az ünnepi programok szeptember 15-én, szombaton az Érseki hivatal Gizella termében kezdődnek Kolba Judit művészettörténész előadásával a magyar koronázási jelvényekről. Az előadáson Szelényi Károly fotóművész képei láthatók.

    A fellépő zenekarok, szólóénekesek között hallhatjuk a Gizella Női Kart, az MH Légierő Zenekara hangversenyt ad Hazafias dalok, egyházi énekek címmel. Veresné Petrőcz Mária mutatja be új CD-jét a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei közreműködésével. 

    Szeptember 20-án, csütörtökön Toldi Éva irodalomtörténész, újságíró tart előadást Szövetségben Máriával - A Magyar Szent Család szellemi-lelki öröksége címmel, pénteken Soós Viktor Attila történész beszél a 120 éve született Apor Vilmos győri megyéspüspökről a Piarista templomban.

    Az örmény könyvnyomtatás 500. és az Örmény Köztársaság kikiáltásának 21. évfordulóján Balabanian Hartioun fotóművész megkapó tárlata nyílik a Piarista templomban szeptember 22-én, szombaton. A fotókon megelevenedik az első keresztény állam gazdag természeti szépsége, láthatják az Ararát hegységet, az iráni határ közelében lévő örmény kolostorokat, kolostorbelsőket. A kiállítás-megnyitó után örmény népzenei koncert lesz Avedikian Viktória és Tapasztó Gábor szereplésével. 

    A belépés az előadásokra és a koncertekre díjtalan, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben a Fidelissimus Pastor - A 120 éve született Mindszenty bíboros fehérvértanúsága és a Magyar királynék és koronázó püspökök című kiállítás szeptember 15-én, szombaton ingyenesen látogatható.  

    Az Érseki Palotában Erzsébet és Zita királyné emlékezete címmel látható kiállítás. 

    Az Érseki Palota és a két műemlékkápolna (Gizella- és Szent György-kápolna) naponta 10-17 óráig látogatható, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény és a Piarista templom kiállításai hétfő kivételével ugyanezen időpontokban tekinthetők meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés