bezár
 

art&design

2012. 09. 13.
Visszaszáll a sas a soproni Tűztoronyra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napokon belül "visszaszáll" a soproni Tűztorony csúcsára a vörösrézlemezből készült kétfejű sas, amelyet a felújítás során emeltek le onnan.

prae.hu

Megfelelő időjárás esetén pénteken délutánra tervezik a mintegy egyórás munkálatot, amely során az 1681-ben készült sas 1969-es másolatát visszaemelik helyére. Az érdeklődők a visszahelyezést megelőző két órában készíthetnek fényképeket – tájékoztatta Kuslics Balázs, a városháza sajtófőnöke az MTI-t.

    A csúcsdísszel egy időben foglalhatják el régi helyüket a sas két oldalán lévő L alakú tartótégelyek is. Ezek egyikébe visszahelyezik a felújításkor megtalált több évszázados dokumentumokat és tárgyakat – köztük egy papírtekercset 1786-ból-, míg a másikba a mai kor relikviáit helyezik el.

    Tavaly óta tart a soproni Tűztorony rekonstrukciója, amelynek leglátványosabb része a külső szemlélő számára a statikai problémák miatt bő egy évszázada "kibélelt" kapu megerősítése és kiszélesítése volt. Ennek eredményeként az év végétől ismét át lehet kelni gyalogszerrel a Tűztorony alatt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés