bezár
 

art&design

2012. 09. 11.
Gerbeaud Ház: virtuális épületfestők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vörösmarty téri Gerbeaud házat festheti ki virtuális technikával az idei Paint Up! épületfestő verseny három közönségdíjasa; az animációkat a budapesti karácsonyi vásár teljes időtartama alatt vetítik majd.

prae.hu

 A Hősök terén rendezik meg október 6-án a Paint Up! virtuális épületfestő pályázat döntőjét, amelynek során a nézők sms-ben szavazhatnak kedvenceikre. A közönség által legjobbnak ítélt három mű alkotója különleges munkalehetőséget kap: díjazás ellenében, egy-egy három perces animációt készíthetnek a budapesti Vörösmarty téren található Gerbeaud házra, amelyet a karácsonyi vásár alkalmával egy hónapon át láthatnak majd az érdeklődők - adták hírül közleményben a szervezők.

    A zsűri által legjobbnak ítélt mű készítője egy darab egymillió forint értékű laptoppal, az ezüstérmes egy több mint fél millió forintot érő projektorral, a harmadik helyezett pedig egy csaknem 400 ezer forintos videokeverővel térhet haza.

    Bordos László Zsolt nemzetközileg elismert videomapping művész szakértőként és zsűritagként is részt vesz a bírálásban. A művész cége által felajánlott különdíj nyertese szerződést kap egy projektmunkára a Bordos.ArtWorks vállalathoz, ahol Bordos László Zsolttal dolgozhat együtt.

    Az idei Paint Up! döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó eseménye lesz, a pályázóknak a Műcsarnok 1000 négyzetméteres főhomlokzatához igazodó, három perces, zenei aláfestéssel ellátott "épületmozgató" animációt kell tervezniük.

A pályázatok leadási határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők szeptember 24-ig meghosszabbították.

    A nyílt verseny részleteiről a www.paintup.visualpower.hu oldalon lehet tájékozódni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés