bezár
 

art&design

2012. 09. 10.
Convoy Berlin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Biksady Galériában a tavalyi évben megrendezett nagy sikerű Convoy Leipzig című kiállítást követően ismét egy egyedülálló tárlat nyílik. Ezúttal korunk rangos kulturális központjának elismert kortárs művészei állítják ki legújabb alkotásaikat a Convoy Berlin elnevezésű kiállításon.

prae.hu

A bemutatott anyagot Johannes Sperling kurátor állította össze, berlini galériák összefogásával, valamint a világ számos pontjáról neves köz- és magángyűjteményekből, a legfrissebb irányzatok képviselőinek képzőművészeti remekeiből. A válogatásban kifejezetten erre az alkalomra készített remekművek mellett felsorakoznak azon alkotások is, melyek a legnevesebb kortárs tárlatok után a hazai közönség számára a Biksady Galériában kerülnek bemutatásra.
Dennis Feddersen munkája
Képviselteti magát a dekoratív geometria a figurális ábrázolásmód között, valamint a populáris ikonográfia érvényessége is megmutatkozik. A nagy volumenű tér installációk a szellemi megvilágosodás alapgondolatához vezetnek el minket. A megdöbbentőnek vagy esetenként szellemesnek ható műalkotások rendkívüli nyitottságot igénylő barangoláson vezetnek végig bennünket. Ezen belső tartalmak felfedezéséhez és megértéséhez várjuk a műkedvelő közönséget a a Convoy Berlin kiállításra.

Kiállító művészek: Norbert Bisky, Thorsten Brinkmann, Björn Dahlem, Hannah Dougherty, Sven Drühl, Dennis Feddersen, Shannon Finley, Andrew Gilbert, Gotscha Gosalishvili, Secundino Hernandez, Ruprecht von Kaufmann, Bettina Krieg, Via Lewandowsky, Ryan McLaughlin, Katinka Pilscheur.

A kiállítás megtekinthető:
2012. szeptember 21-től október 19-ig
Hétfő-Péntek 10-18 óráig, szombat 10-14 óráig
Biksady Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés