bezár
 

színház

2012. 09. 06.
Új darabbal és turnéval készül a Frenák Pál Társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A férfi-nő motívum köré épülő új produkcióval, hazai és nemzetközi előadásokkal, valamint a repertoárjában szereplő egyik darab búcsúztatásával készül az idei évadra a Frenák Pál Társulat.

Szkéné színház

A repertoár egyik legfontosabb darabja jelenleg a Hymen című produkció, amelyet a márciusi premier után csütörtökön, pénteken és szombaton láthat a közönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában - mondta el az MTI-nek Frenák Pál, a társulat vezetője. Szeptember 30-án Pécsre viszik a darabot a VI. Nemzetközi Tánctalálkozó meghívására, novemberben pedig franciaországi turnéra indul és az Automne en Normandie (Normandiai Őszi Fesztivál) keretében Evreux városában is bemutatkozik. 

    Ebben az évadban is készül új produkció: a darab tematikája a férfi-nő motívumot járja körül - húzta alá a koreográfus. Az intim hangulatú szólókoreográfiákból felépülő előadás különleges díszlet- és térhasználattal fog dolgozni. A folyamatos instabilitást teremtő díszletelemeket a táncosok fogják hordozni és mozgásban tartani. A társulat 2006-os Fiúk című koreográfiája pedig új táncosokkal születik újjá a színpadon. 

    Repertoáron marad a társulat törzsközönségének egyik kedvence, az emblematikus vörös kanapé köré komponált InTime című produkció. A darab hosszú szünet után november elején tér vissza a Trafó nagytermébe, méghozzá új szereposztással - mondta a társulatvezető. 

    A Cirque du Soleil kötelékében is dolgozó táncos, Feicht Zoltán és a fiatal tehetség, Vasas Erika egy belga turnén és a nyári fesztiválokon is táncolta már a szerepet, ám a budapesti közönség most láthatja őket először ebben a produkcióban. A Trafóban tartott két előadás után a darab a franciaországi Fécamp városába utazik.

    A társulat elsősorban a fiatal közönséget igyekszik megszólítani a Twins című előadással, míg a k.Rush című produkció lekerül repertoárjáról: az utolsó előadás 2013 februárjában lesz Párizsban, ahová a Centre National de la Danse hívta meg a darabot. 

    Mint arra Frenák Pál rámutatott, az alkotói tevékenység mellett a társulat számára mindig is meghatározó volt az oktatási és képzési tevékenység, akár workshopok, akár beavató foglalkozások, beszélgetések formájában.

Ennek szellemében már szeptember elején elindult a társulat önkéntes és gyakornoki programja, amely révén egy csapatnyi lelkes és tehetséges fiatal segíti a társulat munkáját a kulturális menedzsment, a kommunikáció és a közönségszervezés terén.

    A társulat reményei szerint ebben a szezonban is folytatódik a közös munka a pozsonyi és temesvári partnerekkel. 2013-ban pedig Franciaországon túl Németország és Olaszország is várja a csapatot.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés