bezár
 

irodalom

2012. 09. 05.
Több mint kétszázan pályáztak a Quasimodo versenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint kétszáz pályázó - köztük négy kolozsvári - küldte el 2-2 versét a Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Balatonfüreden.

prae.hu

 Bertókné Ticz Erzsébet, a Quasimodo Közalapítvány munkatársa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a verseknek május 31-ig kellett beérkezniük a szervezethez. A szakmai zsűri (Szörényi László irodalomtörténész, Széchenyi Ágnes irodalomtörténész, Péntek Imre újságíró, költő, Madarász Imre irodalomtörténész és Cserép László, a díj titkára) júliusban hozta meg döntését a Quasimodo Emlékdíjon felül 2 különdíjról és 11 oklevélről. 

    Hozzátette: az emlékdíjas és két különdíjas költő pénzjutalomban (ösztöndíjban) részesül. Ezen felül mind a 14 díjazott a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott tárgyat kap ajándékba.

    A költőverseny pénteken Kő Pál szobrász életmű-kiállításával kezdődik a Vaszary-villában, hatkor Bogyay Katalin, az UNESCO közgyűlésének elnöke fát ültet a Tagore sétány melletti olasz ligetben a költőverseny 20. évfordulójának tiszteletére.

    Szombaton tízkor irodalmi matinéval, könyvbemutatókkal folytatódik a program; az elmúlt 19 év emlékdíjas költői, valamint az idei Quasimodo-díjasok felolvassák verseiket.

    Fél hatkor megemlékezés lesz Salvatore Quasimodo Nobel-díjas költő emlékfájánál a Tagore sétányon, hatkor kezdődik a díjátadó ünnepség és gálaműsor az Anna Grand Hotelben.

    A költőversenyhez kapcsolódva szeptember 9-ig olasz gasztronómiai hetet rendeznek Balatonfüreden.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés