bezár
 

film

2012. 09. 04.
Százmilliós keretre pályázhatnak a művészmozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százmillió forintos keretösszegből pályázhatnak digitális fejlesztésekre fordítható vissza nem térítendő támogatásra a művészmozik - tájékoztatta kedden az MTI-t a kulturális tárca.

prae.hu

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma az újabb pályázattal az artmozik versenyképességét kívánja segíteni. A százmilliós keretből legfeljebb 12,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet egy-egy intézmény digitalizálásra.

    A pályázat feltételeit a napokban a Magyar Közlöny és a kormany.hu portál is nyilvánosságra hozta. A tárca közleménye szerint "a pályázatra azok az önkormányzati tulajdonban lévő vagy önkormányzati támogatóval rendelkező mozik jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a rájuk vonatkozó jogszabályi feltételeknek, legfeljebb 5 termesek, legalább 25 százalékos önrészt vállalnak, és nem rendelkeznek érvényes, úgynevezett virtuális kópiadíj megállapodással". 

    A pályázat nyerteseinek vállalniuk kell, hogy a fejleszteni kívánt mozit két éven keresztül "art" funkcióval működtetik. A közlemény ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy azok az intézmények is pályázhatnak, amelyek már rendelkeznek digitális vetítőberendezéssel.

    A pályázati dokumentációt október 1-jéig nyújthatják be a jelentkezők a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 5-ig dönt a pályázatokról, az eredményhirdetést pedig legkésőbb november 10-ig teszik közzé a kormány honlapján.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés