bezár
 

zene

2012. 09. 04.
A magyar dal napja Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salgótarján idén harmadszor csatlakozik a Presser Gábor által öt éve útjára indított a magyar dal napja országos rendezvénysorozathoz; vasárnap három helyi és három vendégegyüttes lép fel a nógrádi megyeszékhelyen, köztük lesz LGT-dalokkal Karácsony János és zenekara - tájékoztatta az MTI-t a szervező kedden.

prae.hu

Nagyné Hajdú Györgyi, a Talent Club vezetője elmondta: a helyi fellépők között lesz a roma fiatalokból álló, sajátos, gospel-funky stílust játszó Akusztik és a kilenctagú Millfshake.

Utóbbi formáció két tagja székesfehérvári és budapesti, heten salgótarjániak, és mindannyian zenetanárok. Ők felléptek már Salgótarjánban Jimmy Hendrix-esttel, de saját dalokat is alkotnak. Az Erzsébet téri színpadra lép a legendás, pár éve újra összeállt salgótarjáni Fanyúl zenekar is.

    Bemutatkozik az Ágoston Béla vezette, világzenét játszó EtnoFaun, akik a hangszerek között dudát is hoznak, mivel ennek Nógrád megyében nagy hagyománya van. Koncertet ad az alternatív 21 gramm, és a záróprogram lesz Karácsony János és zenekara fellépése.

    A szünetekben magyar rajzfilmságerekre tanulhatnak táncolni a gyerekek a kazári táncpedagógus, Farkas Rózsa irányításával, a sörpingpongot pedig Szalai Miklós olimpiai bajnok labdarúgó vezeti.

    Salgótarján először 2010-ben csatlakozott a rendezvényhez, akkor a világzenét játszó Besh o droM, tavaly pedig a KFT zenekar volt a program sztárvendége.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés