bezár
 

film

2012. 09. 02.
Magyar televíziós alkotások sikere az ungvári kisebbségi médiafesztiválon
Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikerrel szerepeltek a Magyarországról benevezett tévéfilmek a közép- és kelet-európai országok kisebbségeinek életét és kultúráját bemutató, Ungváron vasárnap zárult nemzetközi televíziós és rádiós fesztiválon.

prae.hu

A Kárpátalján 14. alkalommal megrendezett kisebbségi médiafesztivál szombati díjkiosztó gálaestjén a nemzetközi zsűri két magyar tévéfilmet jutalmazott a három legjobbnak ítélt produkció között. A rendezvényre hat országból összesen 65 televíziós és 67 rádiós pályamunka érkezett.

A fesztiválon második helyezést ért el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA által benevezett Fivérek című film. A zenekart alapító három roma testvér életét és munkáját bemutató, Papp Róbert rendezte produkció nyerte el a legjobb hang utómunka díját is.

Harmadik helyezett lett az MTVA Szegedi Körzeti Stúdiója szlovák szerkesztőségének munkája, a Tenyeremre tettem a lelkemet című alkotás. A békéscsabai szlovákok életével foglalkozó, a fesztiválra ugyancsak az MTVA által benevezett film, amelyet Antala Zsuzsanna rendezett, megkapta a legjobb operatőri munka díját is, Szél Zsolt és Kormány Tibor között megosztva.

A fesztivál fődíját az ungvári Tisza-1 TV magyar vonatkozású tévéfilmje nyerte el. A Makszim Melnik rendezésében készült Salánk. Hordóban az igazság című alkotás a Nagyszőlőshöz közeli magyar ajkú Salánk község hagyományosan hordókészítéssel foglalkozó egyik családjának a mindennapjait mutatja be, bepillantást engedve a Kárpátalján ma már alig űzött mesterség fortélyaiba is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés