bezár
 

art&design

2012. 09. 01.
Vasárnap rendezik a Bodrogközi Népművészeti Fesztivált Szlovákiában
Lengyel Diana, az MTI tudósítója jelenti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 350 szereplőt várnak a 16. alkalommal tartandó Bodrogközi Népművészeti Fesztiválra vasárnap Kisgéresre. A szlovákiai magyar kulturális szervezet, a Csemadok által szervezett fesztiválra idén először nemcsak egész Szlovákia területéről, hanem Magyarországról is érkeznek résztvevők.

prae.hu

"Ez az első év, hogy már nem regionális, hanem országos szintű rendezvényként szerepelünk. Így a fellépők nemcsak a Bodrogközből, de Pozsonytól Ung-vidékig egész Dél-Szlovákiából jönnek, sőt idén először egy határon túli népművészeti csoportot is fogadunk Sátoraljaújhelyről" - mondta el Kopasz József a szervező, a Csemadok Királyhelmeci Területi Választmányának elnöke az MTI-nek.

A fesztivál szervezőinek tervei között szerepel, hogy a jövőben még több külföldi csoportot fogadhassanak a Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepséghez hasonlóan, ahová az egész Kárpát-medencéből érkeztek fellépők.

Az idei kisgéresi fesztiválra több néptánc-, népdal- és hagyományőrző együttes érkezik, az egyik legnevesebb a pozsonyi Szőttes amatőr néptáncegyüttes, amely Bár emlékezete maradjon meg című műsorát mutatja be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés