bezár
 

színház

2012. 09. 01.
Színészeket díjaztak a Magyar Teátrumi Társaság nyári fesztiválján Szarvason
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bezárta kapuit a Magyar Teátrumi Társaság első nyári fesztiválja a Szarvasi Vízi Színpadon pénteken éjszaka, a záró előadást követően a legjobbak elismerésekben részesültek.

Szkéné színház

A pénteki zárónapon az egri Gárdonyi Géza Színház GG Tánc Eger társulata Liszt Ferenc Les Preludes és Bartók Béla A fából faragott királyfi című műveire koreografált modern táncszínházi előadását mutatta be, ezt követően került sor a szezonzáró és díjkiosztó ünnepségre.

A díjakról egy hét főből álló társadalmi zsűri döntött - mondta Babák Mihály, a zsűri elnöke, Szarvas (FIDESZ) polgármestere. A zsűri a fesztivál legjobb férfi főszereplőjének járó díjat Makranczi Zalánnak ítélte, a Mizantróp című darabban nyújtott játékáért, amelyet a Szentendrei Teátrum és Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínház mutatott be. A legjobb női főszerepért járó elismerésben Szűcs Nelli részesült a Dekameronban nyújtott alakításáért.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Szakály Aurél kapta a Zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház művésze, a legjobb női mellékszereplő elismerésben Kolti Helga részesült, ő a Szentendrei Teátrum és a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza színésze.

A leglátványosabb előadás díját a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Fiatalság bolondság című darabja kapta. A legjobb ifjú férfi tehetség elismerésben részesült Gulyás Attila, a Békéscsabai Jókai Színház Kabaré című előadásában nyújtott teljesítményéért, a legjobb ifjú női díjat pedig Kőhalmi Viktória és Homolya Patrícia vehette át, ők a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata - a GG Tánc Eger művészei. A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata a legjobb koreográfiáért járó díjat is hazavitte Egerbe.

A legjobb rendezésért járó elismerést a zsűri Viktor Rizsakov kortárs orosz rendezőnek ítélte oda Fodrásznő című darabért, amit a debreceni Csokonai Színház adott elő Szarvason. A legjobb előadás díját a békéscsabai Jókai Színház Kabaré című darabja kapta. A Szarvasért Alapítvány különdíját Lapis Erika vette át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés