bezár
 

színház

2012. 08. 31.
Évadnyitó a debreceni Csokonai Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izgalmas előadásokat, sok szép estét ígért a közönségnek Vidnyánszky Attila igazgató a debreceni Csokonai Színház pénteki évadnyitó társulati ülésén.

Szkéné színház

 Az új évad tervét - mint kifejtette - már a nemzeti színházi státus jegyében állították össze; a tavalyinál több, 300-nál is több előadást tartanak, bevezetik a balett bérletet, és szeretnék a nézőszámot is növelni. 

    Mindezek érdekében az idén rendezik meg először, hagyományteremtő szándékkel a Csokonai Fesztivál "miniévadot" októberben, amikor az elmúlt évadok legsikeresebb előadásait láthatja ismét a közönség.

    Vidnyánszky Attila hozzátette: megtartják a DESZKA-fesztivált is, amelyre 5-6 kiemelkedő hazai előadást és több, határon kívüli műhelyben készült magyar darabot is meghívnak.

    Mind Vidnyánszky Attila, mind Somogyi Béla, Debrecen kulturális alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a jelentős szakmai elismerést jelentő nemzeti színházi címhez - amelyet öt hazai intézmény kapott meg - állami támogatás is társul, már az idei évadban.

    A Csokonai Színház 147. évadja szeptemberben Kacsóh Pongrác daljátékával, a János vitézzel indul Zakariás Zalán rendezésében; az első operabemutatót, Rossini A sevillai borbély című művét Szinetár Miklós rendezi.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés