bezár
 

art&design

2012. 08. 30.
Bányarémfesztivál Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legnagyobb bányászomlettjének elkészítésére is kísérletet tesznek vasárnap Salgótarjában, a nógrádi megyeszékhelyen negyedik alkalommal megrendezett Bányarémfesztiválon.

prae.hu

 Az idei fesztiválon a gasztronómiáé lesz a főszerep - tájékoztatta az MTI-t a szervezők részéről Turján Tünde, a József Attila Művelődési és Konferenciaközpont munkatársa. 

    A Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. csapata világrekord-kísérletre készül, amikor a világ legnagyobb bányászomlettjét sütik meg. A 182 centiméter átmérőjű tojáslepényt egyben sütik egy hatalmas szerkezeten, lesz benne füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma és 600 tojás - mondta Turján Tünde.

    A karancslapujtői Duci Csapat 165 centiméter átmérőjű óriáspalacsintát süt a Fő téren. Mindebből kóstolót kapnak majd a fesztivál vendégei is, akiket emellett ezeradagos óriásgulyás is vár.

    Megrendezik a bányász- és hagyományőrző ételek versenyét is, amelyre már 22 csapat jelentkezett. Ők egyrészt hazai és határontúli települések jellemző ételeit, másrészt a húsos, zsíros, energiadús bányászételeket főzik meg reggel 8 órától, az ételeket déltől zsűrizik.

    Folyamatosan lépnek fel a színpadon bányászzenekarok, dalárdák és helyi népdalkörök, bemutatkozik a karcagi Éneklő Szakácsok formációja is. Lesz Szuper-dáridó az elmúlt 90 év legnépszerűbb nótáiból, mulatós, operett- és pop-rock dalaiból, kora estétől a Dr. FeelGood Music Band és M.É.Z. ad koncertet.

    A nap során óvónők tartanak bányászathoz kapcsolódó foglalkozásokat a gyerekeknek, és ingyenesen látogatható a Bányamúzeum, ahol "bányamanókat" képeznek vasárnap.

    Keresik Magyarország legerősebb bányászát is: az erősemberversenyen kilenc izomkolosszus méretteti meg magát az ország bányászvárosaiból.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés