bezár
 

színház

2012. 08. 28.
Újszínház: Derzsi János közös megegyezéssel távozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Derzsi János az Újszínház közlése szerint közös megegyezéssel távozik a teátrumból, azt követően, hogy a vezetőség által felkínált fizetés nélküli szabadság lehetőségével nem kívánt élni.

Szkéné színház

  Pozsgai Zsolt művészeti vezető a szinhaz.hu-n kedden megjelent közleményében az áll, hogy a színész egy másik színház produkciójával külföldi szereplésekre készül az ősszel, ezért ajánlottak számára fizetés nélküli szabadságot.

    A szinhaz.hu Derzsi Jánossal hétfőn adott közre interjút, amely szerint a színész úgy döntött, elhagyja az Újszínházat. A művész hétfőn kezdett volna próbálni a Jézusfaragó ember című darabban, de "az utolsó előtti pillanatban" felmondott.

    A színész arra a kérdésre, miért hagyja el az Újszínházat, úgy válaszolt: "Azért, mert felfordult a világ, itt most már egybeírják az újat, meg a színházat, tehát helyesírási problémák is felmerülnek... Nem lehet gyomorideggel bejárni egy munkahelyre, úgy, hogy rossz a köz-, pontosabban az életérzésed, és ahogy közelítesz a színházhoz, egyre rosszabbul vagy."

    "Eddig bírtam" - fogalmazott a színész, aki szerint méltatlan helyzet állt elő, rossz darabokban méltatlan szerepek várnák. 

    Pozsgai Zsolt a közleményben felidézi, hogy Derzsi János a színház előző vezetése alatt kisebb karakterszerepeket játszott, és a szerződtetési tárgyaláson örömmel vette az új vezetés megjelenését. "Ezt követően egy utazó színházi produkcióval, mely szerte Európában fellépett, tavaszi előadásokat játszott" - olvasható a közleményben, amely kiemeli, hogy a színész közben az Újszínházban kapta a fizetését.

    A közlemény kitér arra, hogy mivel a művész ismét utazna a produkcióval, az első félévben új előadásban nem alkalmazhatták. "A színház anyagi lehetőségei azonban nem engedik meg, hogy munka nélkül kapjon fizetést, ezért azokra a hónapokra fizetés nélküli szabadságot ajánlottunk, amelyen ő felháborodott" - áll a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy a többi színésszel szemben nem tehetik meg, hogy teljesítmény nélkül fizessenek.

    "Ezt követően Derzsi János közös megegyezéssel távozik a színháztól. Köszönjük neki azokat az érdemi információkat, amelyeket az előző vezetésről részletesen, aprólékosan közölt velünk, nagy hasznát vettük az első időkben" - áll a közleményben.

    Az Újszínházban Nyirő József Jézusfaragó ember és Csurka István Deficit című művének próbáival indul az évad. A színház csütörtöki közleménye "kulcsfontosságú" előadásnak nevezi Csurka István A hatodik koporsó című művét, amely várhatóan a szezon "húzó darabja" lesz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés