bezár
 

art&design

2012. 08. 28.
Nagyszabású őszi kiállítás-sorozat Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több nagyszabású kiállítást lát vendégül az olasz főváros szeptembertől abban bízva, hogy az igényes közönség a válságban sem mond le a kultúráról.

prae.hu

Újraindulnak a monstrum kiállítások - adta hírül a római sajtó, mely szerint minél kevesebben járnak moziba és színházba, annál több ember áll sorba az exkluzív eseménynek kikiáltott kiállításokhoz. A szezon a Quirinale elnöki palota kiállítótermeiben kezdődik, ahol szeptember 27-től január végéig Johannes Vermeer (1632-1675) és a holland festészet aranykora mutatkozik be. A Leány gyöngy fülbevalóval című képről ismert Vermeer festményeit először állítják ki Olaszországban.     

Paris en liberte (Párizs szabadon) címmel Robert Doisneau, a lencsevégre kapott utcai csókról híres francia fotóművész kétszáznegyven felvétele látható a római Palaexpo kiállítótermeiben szeptember 29-től februárig. Október elsejétől Renato Guttuso (1911-1987) festményeit mutatják be a Vittoriano, a II. Viktor Emánuel-emlékmű termeiben. 

    Október 9-től a német festő Paul Klee (1879-1940) és Itália kapcsolata elevenedik fel a római Modern Nemzeti Galériában.     

Az ókorról sem feledkeztek meg: október 1-től látható a Capitoliumi Múzeumban a "Róma napjai" című kiállítás a Traianus és Hadrianus kori (58-138) művészetről. Október 3-án kezdődik a szintén az antik városnak szentelt Roma Caput Mundi című kiállítás, melynek helyszíne a Colosseum és a Forum Romanum lesz.   
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés