bezár
 

zene

2012. 08. 27.
Waszlavik Gazemberrel lép fel a Kerekes Band
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Waszlavik "Gazember" László rocksámán is fellép a Kerekes Band csütörtöki koncertjén a Budapest Parkban: az egyik legnépszerűbb magyarországi világzenei formáció és a Bizottság egykori tagja egy új közös számmal készül.

prae.hu

 "A tavalyi magyar dal napja egri koncertjén már előadtuk Waszlavik Lászlóval a Hier ist mein Auto című Gazember-klasszikust. Most egy új közös számmal is készülünk, másik személyes kedvencemmel, a magyar rocksámánizmus gyöngyszemével: a Rózsaszínű káddal kezdetű vers feldolgozásával" - idézték a szervezők Fehér Zsombort, a Kerekes Band furulyását az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményben.

    A saját meghatározása szerint "hasító etno-funkot, felszabadító csángó boogie-t, nagy terpeszes rock'n'rollt" játszó Kerekes Band képviselte idén januárban a Petőfi Rádiót a groningeni EuroSonic-Noorderslag fesztiválon.
A Kerekes Band 2003-ig autentikus népzenét játszott, azóta muzsikájukat a rockzenét idéző dobbal és basszussal is kísérik, és funkos, modern elektronikus hangzással színesítik a koboz és a furulya hangját.

Az új irányt megörökítő album, a 2006-os Pimasz nem csak Magyarországon lett sikeres aranylemezként, a nemzetközi kritika is felfigyelt rá: a Songlines című tekintélyes szaklap az év legjobb világzenei albumai közé választotta.

    A zenekar legutóbbi lemeze, a 2011-ben megjelent What The Folk!? idén Fonogram-díjat kapott az év hazai nép- vagy világzenei albumaként. A Kerekes Bandben Fehér Zsombor furulyán, Fehér Viktor dobon, Csarnó Ákos brácsán, Námor Csaba kobozon, Kónya Csaba pedig basszusgitáron játszik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés