bezár
 

art&design

2012. 08. 27.
Kiállítással és árveréssel zárul a Fülei Művésztelep
2012. szeptember 1. szombat, Művelődési Ház, Füle, Széchenyi u. 40.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 1-jén, szombaton a fülei Művelődési Házban rendezett csoportos kiállítással és az azt követő aukcióval zárul a kéthetes Fülei Művésztelep.

prae.hu

Tolvaly Ernő, a 2008-ban bekövetkezett haláláig Fülén otthonra lelt festőművész által megkezdett hagyományt folytatva rendeznek alkotótábort a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, illetve a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói részére Fülén augusztusban. A közel negyven fővárosi és vidéki festő, grafikus és szobrász két hetet tölt a sajátos hangulatú Fejér megyei településen. Az alkotótábort szeptember 1-jén az itt elkészült alkotásokból rendezett kiállítás és aukció zárja a Művelődési Házban, melyet záróbuli követ.

A Winkler Nóra által vezetett aukción a művésztelep során a mesterek és tanítványok által készített alkotások kerülnek kalapács alá. A minden tétel esetében jelképesen 0 forintról induló licitálás bevétele a fülei óvodát gyarapítja majd. Az árveréssel az a szervezők nem titkolt célja, hogy a számos fülei motívumot ábrázoló műtárgy közül jó néhány helyben találjon gazdára.

Időpont: 2012. szeptember 1. szombat
Hely: Művelődési Ház, Füle, Széchenyi u. 40.

Program:
15.00Kiállítás a Fülei Művésztelepen készült alkotásokból – megnyitja Szamos Iván grafikusművész

17.00Árverés az alkotásokból Winkler Nóra vezetésével – a minden tétel esetében 0 forintról induló árverés teljes bevétele a fülei óvodát gyarapítja

19.00Hajnalig tartó záróbuli: Popbitch (Kollektiva) és Fonetik (Ghetto Bazaar)

Eközben: finom falatok a Káli-medencéből, alföldi babgulyás és pörköltek a Pituk-család jóvoltából és borkóstolás Füle környéki borokból!

####

Az alkotótábor a Monogram Alapítvány és az Image Factory együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap és Füle Községi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

További információ:
fuleimuvesztelep@gmail.com
facebook.com/fuleimuvesztelep
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés