bezár
 

színház

2012. 08. 27.
9 bemutató a Weöres Sándor Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc bemutatót és egy jubileumi díszbemutatót tervez a 2012-13-as színházi évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója hétfőn az évadnyitó társulati ülésen.

Szkéné színház

 Az évad kiemelt eseménysorozata Weöres Sándor születésének centenáriuma lesz, az évforduló napján, 2013. június 22-én tartják a költő örökérvényű művének, a Szent György és a sárkánynak a díszbemutatóját Valló Péter rendezésében.

    Szintén a színház névadója előtt tiszteleg a szombathelyi születésű Fekete Ernő Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres-estje, de szerveznek több ezer diák részvételével közös versmondást Szombathely főterén, országos szavalóversenyt és Weöres Sándor életútját bemutató kiállítást, valamint kiírtak egy meghívásos drámapályázatot is - sorolta az igazgató.

    A nagyszínpadon Molnár Ferenc Játék a kastélyban, Wasserman-Leigh-Darion La Mancha lovagja, Anthony Shaffer Mesterdetektív és Peter Shaffer Black Comedy című darabját mutatják be; a kamaraszínházban Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok, Georges Feydeau Kézről kézre, Dosztojevszkij A félkegyelmű, valamint Egressy Zoltán Portugál című művét viszik színre.

    Továbbra is műsoron marad a Kabaré, a Chicago, a POSZT-on több díjat is nyert Szentivánéji álom, és a Nők iskolája, a Tizenkét dühös ember, a Hetvenhét című mesejáték, a Rák Jóska, dán királyfi és a Top Dogs, valamint a Jó pálinka itassa magát című produkció, emellett folytatják a Thea-tér bevált programjait, író-olvasó találkozókat, színházi kulissza titkokat feltáró beszélgetéseket, időszaki kiállításokat és közös versmondási akcióikat is tartanak.

    A szombathelyi társulatból Zayzon Zsolt és Marcz Fruzsina távozott, helyükre az ismét hazatérő Czukor Balázs és a karneválszínházi előadásban már bemutatkozott Kovács Gergelyt szerződtették.
Jordán Tamás, aki már második ötéves ciklusát kezdheti a Weöres Sándor Színház élén, az alapítás, otthonra találás, a kezdetek évei után azt tűzte ki a következő öt év feladatául, hogy a színház valóban nélkülözhetetlen részévé, a szellemi élet motorjává, igazi fórummá, az emberek találkozóhelyévé, a szó legnemesebb értelmében agórává váljon.

    Mint fogalmazott, eddigi életének valamennyi állomása, beleértve a Merlinben és a Nemzeti Színház főigazgatójaként töltött időt is azért volt, hogy egy olyan városban, amelynek eddig nem volt színháza, létrejöhessen a Weöres Sándor Színház, amellyel élete álmát igyekszik megvalósítani Szombathelyen.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés