bezár
 

film

2008. 09. 17.
A Nagy Testvér a mobilodban lakik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nagy Testvér a mobilodban lakik "Azt akarom, hogy mindenki féljen a mobiljától!" – jelentette ki D.J. Caruso rendező, aki idén ősszel Sasszem című filmjével szeretné paranoiássá tenni a nézőket.

A Sasszem olyan akciókrimi, amely a modern technológia mindenhatóságáról szól. Egy titokzatos zsaroló két embert irányít mobiltelefonon, és valamilyen merénylet elkövetésére akarja kényszeríteni őket.

"A korábbi paranoia-filmek mögött mindig olyan ellenség állt, akinek láthattuk az arcát" – magyarázza Caruso. "Itt azonban maga a technológia az ellenség: az, hogy bárki lenyomozható a telefonja meg a Blackberryje alapján, és semmit nem tud tenni ellene. Az eddigi történetekben a Nagy Testvér mindig erőszakkal betolakodott az emberek életébe, a mi filmünk viszont már azt mutatja be, hogy mi magunk engedjük be az életünkbe a Nagy Testvért pusztán azzal, hogy bekapcsoljuk a telefonunkat vagy a számítógépünket. Ha ettől nem tör ki minket a frász, akkor semmitől!"

A Sasszem alapötlete Steven Speilbergtől származik: az Oscar-díjas rendező jó pár évvel ezelőtt sci-fit akart forgatni arról, hogy egy ismeretlen főgonosz hogyan manipulál embereket a modern technológia segítségével. Mire azonban a Sasszemből film lett, kiderült, hogy ez már egyáltalán nem sci-fi, hiszen amit Spielberg annak idején kitalált, mára valósággá vált. A Nagy Testvér itt van közöttünk, és figyel.

Eagle Eye – hazai bemutató: 2008. október 2.

prae.hu

nyomtat

További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés