bezár
 

zene

2012. 08. 23.
Megkezdődött a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy hetven koncert várja a látogatókat a csütörtökön kezdődött marosvásárhelyi Félsziget fesztiválon.

prae.hu

Bodor László fesztiváligazgató nagy eredménynek tartja, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben sikerült megszervezni a Félszigetet, amely szinte minden zenei stílusból igyekszik ízelítőt nyújtani. Az általános gazdasági helyzet miatt enyhén csökkent a fesztivál költségvetése, amely így 700 ezer euró, a szervezők reményei szerint azonban ez nem érződik az idén is gazdag kínálaton.

    A Románia legnagyobb fesztiváljának számító rendezvény területe az idén tíz hektár - mondta el Bodor László az MTI-nek. 

    Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Félszigetnek továbbra is a zene maradt a húzóereje, de nem csak a zenéről szól, hiszen az idén nagyobb figyelmet fordítottak a kulturális programokra.

    Emlékeztetett arra, hogy tavaly a Félsziget megnyerte a legjobb kulturális rendezvénynek járó díjat, ami arra kötelezi a szervezőket, hogy nagyobb teret adjanak a különböző művészeti ágaknak, így a Félszigeten irodalommal, festészettel, mozgás- és a filmművészettel kapcsolatos programokat is szerveznek.

    A kapunyitáskor ezer ember költözött be a sátortáborba, a nulladik napon már háromezren buliztak. Tavaly összesen 73 ezer látogatója volt a Félszigetnek, a szervezők remélik, hogy ezt a számot sikerül 80 ezer fölé feltornázni. Biztató jel, hogy elővételben már több jegyet adtak el, mint tavaly, de ebből még nem lehet következtetéseket levonni a látogatók számáról - magyarázta Bodor László. 

    Az igazgató fontosnak tartja, hogy a Félsziget tíz év alatt nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát, és így a külföldi turisták száma is évről évre nő. Négy zenei helyszínnel gazdagodott az idén a kínálat: a már megszokott színpadokon kívül létrehoztak újabb alternatív zenei sátrakat.

    Az idei Félszigeten fellép többek között a Dire Straits volt tagjai által alapított és a zenekar nagy slágereit játszó The Straits, Ákos, Tinie Tempah, a Children of Bodom, ATB, Netsky, a Dirtyphonics, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront és a N.O.H.A.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés