bezár
 

zene

2012. 08. 21.
Befejeződött a III. Kaposvári Kamarazenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 50 rangos hazai és nemzetközi művész lépett fel a 2012. augusztus 14-20 között megrendezett III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 14 klasszikus zenei koncertjén és kísérő programjain. Az esemény után Bolyki György fesztiváligazgató vont gyorsmérleget.

prae.hu

"A harmadik fesztivál után elmondhatom, hogy sikerült olyan működési rendszert kialakítanunk, amelynek alapján hiba nélkül rendezhettük meg az egyhetes programot. Nem is tanulságokról, inkább feladatokról beszélek, mert először láttuk vendégül a turisztikai szakma véleményformálóit. Három napig voltak itt, és mondhatom, lelkendezve mentek el. A tapasztalataikat különféle publikációkban nyilvánosságra hozzák, arra kell tehát készülnünk, hogy szélesebb vendégkör jön a következő fesztiválra "- - mondta el az MTI-nek a fesztiváligazgató.   

    Bolyki György hozzátette: nem egyszerűen telt, hanem zsúfolt házak voltak a koncerteken, a fesztiválpárnákon még a pódium szélén is ültek. Mintegy tizenötezer turista jelent meg az eseményeken, de a fesztiváligazgató szerint az a dolguk, hogy az a sokféle program - kiállítások, műismertetők, stb. -, amely a koncerteken kívül látható-hallható, mindenki számára élvezhető és érthető legyen.

"Az egy év, amely előttünk áll, elég lesz arra, hogy ezt meg tudjuk valósítani." 

    Büszke rá - hangsúlyozta -, hogy valószínűleg a világ legfiatalabb átlagéletkorú fesztiválja a Kaposfest, több mint 200 diák vett fesztiválpárnát, köztük 6-8 évesek is. "Azon kell dolgoznunk - mutatott rá -, hogy akik ennyire nyitottak a klasszikus zenére, valahogy év közben is kapjanak muníciót, hogy a hatás hosszan tartson.

A fesztivál nemcsak művészi, turisztikai szempontból volt igen sikeres, hanem a városképet is jelentősen építette. Mivel a Kaposfestre komolyan odafigyel a világ zenei közvéleménye, érdemes ezt a lehetőséget Kaposvárnak meglovagolnia."

    Idén is a világ élvonalába tartozó művészeket, többek között Kocsis Zoltánt, Ivry Gitlist, Kelemen Barnabást, Alina Ibragimovát, Pekka Kuusistót vagy Nicolas Altsteadtet hívta meg Kokas Katalin alapító-művészeti igazgató. "Bevált a hétnapos időtartam - jegyezte meg - marad az augusztus 20. előtti hét."

    Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató számára a fesztivál sikere egyet jelent azzal, hogy igény van a minőségi kultúrára, és az sem számít, ha esetleg utazni kell érte.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés