bezár
 

zene

2012. 08. 20.
Menő dolog Pussy Riotnak lenni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Menő dolog Pussy Riotnak lenni - nyilatkozták név nélkül az orosz punkegyüttes szabadlábon lévő tagjai a Novaja Gazeta című független napilapnak, amely hétfőn közölte az interjút.

prae.hu

 A különc, olykor megbotránkoztató akcióiról, így az együttes három tagja elleni eljárás alapjául szolgáló februári, a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban elhangzott Putyin-ellenes "imáról" híressé vált csoportban állítólag nincsenek állandó tagok.

    Egyikük szerint azért vették őrizetbe Nagyezsda Tolokonnyikovát, Marija Aljohinát és Jekatyerina Szamucevicset a hatóságok, mert azt gondolták, hogy ők a legfontosabbak, holott közöttük nincs vezető, az akciók létrehozásában mindenki részt vesz. Épp ezért tisztában vannak azzal, hogy bármikor lefoghatják őket is. 

     A Pussy Riot szabadlábon lévő tagjai társaik előzetes őrizetben tartásának körülményeiről elmondták: a leveleket átvizsgálják, a lányok csak a bírósági tárgyalóteremben látják hozzátartozóikat. A fél év alatt Marija és Nagyezsda nem láthatta gyermekét, Mariját ezzel zsarolták is. 

    Az előzetesből mindenki a börtönbe vágyik, mert az ítéletig állandóan nyomást gyakorolnak a gyanúsítottakra, hogy vallja magát bűnösnek - állították. 

    Nagyezsda Tolokonnyikova az ítélet előtti nyilatkozatában ugyancsak a Novaja Gazetának azt mondta, hogy a vizsgálótiszt és munkatársai folyamatosan azt sulykolták, hogy megbánást kell tanúsítaniuk, és akkor elengedik őket. Ellenkező esetben ki három, ki négy év átnevelő táborral fenyegette őket. 

    A moszkvai bíróság pénteken két év javító-nevelő telepen letöltendő büntetésre ítélte a Pussy Riot három tagját, bűnösnek találva őket "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" vétkében. 

    Az Interfax orosz hírügynökség hétfőn közölte, hogy a moszkvai rendőrség a feminista punkegyüttes még szabadon lévő tagjai ellen körözést adott ki.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés