bezár
 

zene

2012. 08. 16.
Nemzetközi folklórfesztivál Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint két tucat néptáncegyüttes lép fel a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek péntektől vasárnapig Pécs ad otthont.

prae.hu

 A szervező Déli Kapu Folklórszövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az első alkalommal megrendezendő, ingyenes programsorozatra kilenc magyar mellett öt külföldi tánccsoportot és jelentős számú érdeklődőt várnak. Az előadások minden nap este fél nyolckor kezdődnek.

    A nyitónapon a Bátai Sárköz Néptáncegyüttes, a Lelle Néptáncegyüttes, a Leőwey, a Mecsek és a Misina Táncegyüttes mutatkozik be. Szombaton Pécs testvérvárosából, a finnországi Lahtiból érkező Aava Kantele Együttes, a Somogy és a Tanac Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Vasárnap a ciprusi Xorokrama, a belga Pallieterke, az orosz Gornitsa, a Szigetvári Néptánckör és a Misina Néptáncegyüttes látható. A produkciók zenei kíséretét a külföldi csoportok zenekarai, továbbá a Csurgó, a Leőwey, a Somogy, a Tenkes és a Vizin zenekar biztosítja.

    A folklórszövetség kiemelte: a pécsi önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezett fesztivál amellett, hogy a táncosoknak fellépési lehetőséget, a közönségnek tartalmas szórakozást biztosít, "bekapcsolja a nemzetközi vérkeringésbe" a folklórcsoportokat és az általuk képviselt településeket.

A rendezők reményei szerint az idei háromnapos esemény az első lépés egy későbbi nemzetközi nagyrendezvény megtartása felé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés