bezár
 

art&design

2012. 08. 15.
Nyitva tartanak az olasz múzeumok Nagyboldogasszony ünnepén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olaszországban a Caligula császárról elnevezett rendkívüli kánikulahullám ellenére különleges programokkal ünneplik az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepét, a turisták kedvéért pedig még a múzeumok se zárnak be.

prae.hu

A hőmérő ismét negyven fok fölé ugrott, és az előrejelzések szerint a hőség további tíz napig fog tartani.

    Nagyboldogasszony (Ferragosto) ünnepe karácsony és húsvét után a legnagyobb vallási ünnepnek számít Olaszországban. A piros betűs ünnepet az olaszok a nyári vakáció jelképének is tartják: augusztus 15-re még az is kiveszi szabadságát, aki eddig nem tehette meg.

    A Coldiretti termelői szövetség adatai szerint az olaszok huszonnégy százaléka a hagyományt követve vidéki piknikkel ünnepli Ferragostót, hét százalék étterembe megy.

     A kevés lakossal és turistákkal teli olasz városokban az ünnep ellenére az állami és önkormányzati múzeumok nem zárják be kapuikat. Több mint háromszáz múzeum várja a látogatókat meglepetésekkel.

    Milánóban augusztus 15-én ingyenesek a múzeumok. Udinében a múzeumi belépőjegy mellé ingyen fagylalt jár. Rómában Nagyboldogasszony ünnepére a Diocletianus-fürdőkben őrzött ókori feliratgyűjtemény multimediális bemutatóval várja a látogatókat.

    A Palazzo Massimo palotában levő római régészeti múzeumban két év óta először látható az alvó Hermafroditát ábrázoló, 2. századi szobor, mely 2010 óta amerikai múzeumokban volt kölcsönben.

    A Szent Egyed katolikus közösség Nagyboldogasszony napján Róma  szegényeit várja hűsítő görögdinnyepartira. A római sajtó szerint a szolidaritási akció ezerötszáz rászorulónak segít, hogy az ünnepnapon ne legyenek egyedül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés