bezár
 

zene

2012. 08. 13.
Klasszikusgitár-fesztivál Marosvásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hetedik alkalommal szervezik meg hétfőtől a Harmonia Cordis klasszikusgitár-fesztivált Marosvásárhelyen; a Kultúrpalotában vasárnapig ingyenesen hallgathatók a gitárelőadások.

prae.hu

Beke István Ferenc, a szervező Harmonia Cordis egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, az idei fesztivál szervezése olyan jól sikerült, hogy a rendezvény immár Kelet-Európa egyik legrangosabb gitárfesztiváljává nőtte ki magát. Angliából, Ausztriából, Brazíliából, Chiléből, Franciaországból, Kubából, Magyarországról, Németországból, Spanyolországból és Romániából érkeznek előadóművészek Marosvásárhelyre.

"Nagyobb nevek szerepelnek a mi műsorunkban, mint a moszkvai gitárfesztiválon" - közölte Beke István Ferenc, aki a kolozsvári zeneakadémia gitártanára. Azt is megemlítette, hogy idén több gitárduó is fellép a fesztiválon.

    A hetedik Harmonia Cordis fesztivál keretén belül sor kerül klasszikus és dzsesszgitár mesterkurzusra, ugyancsak klasszikus és dzsesszgitáros szólóprodukciókra, valamint kamarazenei koncertekre is. Beke István Ferenc elmondta, a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme az egyik legjobb akusztikával rendelkező terem Erdélyben.

    A főszervező újdonságként közölte, hogy a fesztivál koncertjeit az egyesület honlapján (www.harmoniacordis.org) élőben közvetítik a világhálón, így azok is élvezhetik az előadásokat, akik nem tudnak eljutni Marosvásárhelyre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés