bezár
 

art&design

2012. 08. 10.
Tájházat adnak át szombaton Kónyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tájházzá alakítottak egy másfél évszázados parasztházat a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben. A gádoros, mestergerendás épületet a helyreállítást követően szombaton avatják fel.

prae.hu

A mestergerenda tanúsága szerint 1869-ben épített parasztház rendbetétele több mint 10 millió forintba került. A projekthez 6,5 milliót nyert Leader-pályázaton az önkormányzat, a hiányzó részt pedig saját forrásból fedezte - mondta Aller Imre polgármester az MTI-nek. 

    A tájházban az egykor a Rábaközben élt emberek életmódját és életkörülményeit akarják bemutatni. Néhány használati tárgy és bútor már a helyére került, de még folytatják a kutató- és gyűjtőmunkát, hogy a tájház teljessé váló anyaga hiteles képet adjon a látogatóknak a korábbi generációk mindennapjairól.

    Erre lehetőség is nyílik, mivel a gyűjtéshez, a tárgyi és az írásos emlékek felkutatásához, megvásárlásához és bemutatásához egymillió forintos adománnyal járult hozzá egy faluból elszármazott család, Görcs Imre és felesége - mondta a polgármester.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés