bezár
 

art&design

2012. 08. 10.
Kezdődik a Tornyai János Múzeum visszaköltözése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A befejezéshez közelednek a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum felújítási munkálatai, és a héten megkezdődik a közgyűjtemény anyagának visszaköltöztetése, a munka a csaknem tízezer kötetes szakkönyvtár visszaszállításával indul.

prae.hu

 A Tornyai János Múzeum 2009 nyarán költözött ki a Dr. Rapcsák András úti épületéből, mely a XXI. század látogatói és múzeumszakmai igényeinek megfelelő módon bővül és újul meg. A kivitelezési munkálatok néhány héten belül befejeződnek, csaknem készen áll az egykori foghíjtelken épült háromszintes, interaktív bemutatóhely – közölte Elek András, az intézmény sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

    A közel 365 millió forintos fejlesztés nyomán – amelynek költségeiből 309 millió forintot uniós támogatás fedez – a közgyűjteménybe érkezőket új bejárati portál fogadja.

Az emeleti részen időszaki kiállítások várják majd az érdeklődőket, míg a pinceszinten a dél-alföldi régióban egyedülálló látványraktárban lesznek megtekinthetőek a közönség elöl eddig elzárt műtárgyak. 

    Ezen épületszárny földszintjén, a Szegfű utca felé néz a Tornyai János Múzeum új szakkönyvtára, ahol már az érdeklődők is elérhetik az intézmény közel tízezer kötetes könyvállományát.

Az anyag döntő hányadát a múzeum gyűjtőköreit - néprajz, régészet, helytörténet, képzőművészet - lefedő szakkönyvállomány adja, de jelentősek az állomány egyharmadát kitevő művészettörténeti és iparművészeti albumok is. A könyvtár legbecsesebb és egyik legrégebbi darabja a múzeum névadójának, Tornyai Jánosnak családi Bibliája.

A nyilvános könyvtárban helyben kutathatóak lesznek a magyarországi múzeumok évkönyvei és egyéb kiadványai is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés