bezár
 

színház

2012. 08. 09.
Hyppolit, a lakáj az újszegedi ligetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örökzöld kedvenccel, a Hyppolit, a lakájjal mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, az újszegedi ligetben pénteken és szombaton a Szabadkai Népszínház magyar társulata.

Szkéné színház

Fábián Barbarának, a fesztivál sajtóreferensének tájékoztatása szerint a fergeteges humorral könnyed szórakozást ígérő vígjáték története az 1931-ben, Csortos Gyula és Kabos Gyula főszereplésével bemutatott játékfilm forgatókönyvén alapul. A darab címszerepében Kovács Nemes Andort láthatja a közönség, partnerei többek között Csernik Árpád és Pesitz Mónika lesznek.

    A szabadkai magyar társulat várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a színpadra, hiszen Eisemann Mihálynak a második magyar hangosfilmből ismert örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban, amelyet Megyeri Zoltán rendezett. A távoli korszakot megidéző sztori azonban némileg aktuális is, hiszen az újgazdagok értékrendje, amelybe belefér, hogy pénzért bármi megvehető, a mai világunktól sem áll távol - mutatott rá.

    "Nem szerettük volna lemásolni az örökzöld mozit, de a történetet természetesen megtartottuk" - fogalmazott a darabról Mezei Zoltán, a társulat igazgatója, hozzátéve ugyanakkor, hogy olyan új dallamokat is hallhat majd a közönség, amelyeket a filmből nem ismerhet. "Ráadásul élő zenével játsszuk a darabot, ami még hangulatosabbá teszi az estét" - hangsúlyozta az igazgató.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés