bezár
 

zene

2012. 08. 07.
Ajándékkoncert a szegedi Dóm téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz, valamint itáliai témájú művek csendülnek föl a Szegedi Szabadtéri Játékok immár 10. alkalommal tartandó ajándékkoncertjén, a Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekart Gyüdi Sándor Liszt-díjas karnagy vezényli szerdán.

prae.hu

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy a szabadtéri játékok csillagtetős színpadán első ízben 2003-ban rendeztek ajándékkoncertet. A teltházas siker nyomán azóta a fesztivál szervezői és a város szimfonikus zenekara minden évben meglepi a közönséget egy ingyenes előadással.

    Az ajándékkoncert műsorát mindig igyekeztek valamilyen aktualitáshoz kötni: 2004-ben, az uniós csatlakozás évében Beethoven IX. szimfóniáját adták elő, az elmúlt esztendőkben pedig a különböző évfordulókhoz kapcsolódóan Mozart-, Bartók-, Kodály-, és Liszt-művek is szerepeltek a programban.

    Idén Itáliához kötődik az ajándékkoncert műsora. Elhangzik majd A sevillai borbély és a Hamupipőke mellett a legismertebb és legtöbbet játszott Rossini-opera, az Olasz nő Algírban nyitánya és a Felix Mendelssohn itáliai tanulmányútja után született IV., Olasz szimfóniája.

A koncert második felében Csajkovszkij Olasz capriccióját mutatja be a Szegedi Szimfonikus Zenekar, az est pedig a modern olasz zene egyik vezéralakjának tartott Alfredo Casella Itália című, zenekarra írt rapszódiájával zárul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés