bezár
 

art&design

2012. 08. 06.
SZINdizájn: idén kiegészítőket várnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ruhatervezők számára tavaly kiírt pályázat után idén környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból gyártott kiegészítők készítőit várják a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői.

prae.hu

Tavaly a környezetbarát megoldásokat alkalmazó tervezők emlékezetes divatbemutatót tartottak a SZIN akkor debütáló fesztiválhelyszínén, a SZIN DizájnParton.

A sikeres zöld projektnek idén is lesz folytatása: újrahasznosított anyagokból, környezetbarát megoldásokkal készülő divatkiegészítők tervezőit, a jövő fenntartható divatjának elkötelezettjeit keresik a nyárzáró fesztivál rendezői. A pályázatra minden olyan praktikus és divatkiegészítőt - táskát, ékszert - várnak a szervezők, amelyek a fenntarthatóság szellemében, újrahasznosított vagy környezetbarát anyagból készültek.

    A pályamunkákat két héten át, augusztus 20-ig várják, a pályázók SZIN-belépőt kaphatnak, valamint bemutatkozási lehetőséget egy a művészetüket és világlátásukat tökéletesen elfogadó környezetben - írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben a fesztivál szervezői.

    A SZIN DizájnParton a bemutató napján zöld ruhacsere is várja a fesztiválozókat, hiszen a megunt, de jó állapotú ruhadarabok környezet- és pénztárcabarát felhasználása a csere-bere.

A fesztiválozóknak így lehetőségük lesz megunt, de nem elhasználódott ruháikat egymással kicserélni, ezzel is csökkentve a kidobott ruhák számát és a környezetterhelést.

    Az Újszegedi Partfürdőn szervezett, idén augusztus 22-én kezdődő fesztivál szervezői elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt, a rendezvény korábban megkapta Greener Festival Awardot és a Zöld Fesztivál Díjat is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés