bezár
 

art&design

2012. 08. 06.
263 alkotás a Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos tanácskozás során választotta ki az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije a beadott csaknem hétszáz alkotás közül azt a 263 művet, melyet az október elején nyíló kiállításon láthat a közönség - tájékoztatta Elek András, a Tornyai-múzeum sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

prae.hu

 A legnagyobb múltú kortárs hazai tárlaton 174 művész alkotását, 141 festményt, 54 grafikát, valamint 67 szobrászati és plasztikai művet mutatnak majd be az Alföldi Galériában.

    A tárlat tizenhárom tagú zsűrije határozott a díjakról és munkajutalmakról is, a döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános.

    A tárlat fődíja a Tornyai-plakett, amelyet minden alkotó csak egyszer vehet át, és amellyel - az önkormányzat jóvoltából - a hazai kiállítások között a legmagasabb összegű, nettó egymillió forintos jutalom jár. Az idei évtől az összesen 16 elismerés között egy újat is átadnak, a fiatal festők nívódíját.

Az ezt kiérdemlő alkotó a 250 ezer forintos pénzjutalom mellett a következő esztendőben önálló kiállítással is bemutatkozhat Hódmezővásárhelyen.
Az immár ötvenkilencedik alkalommal megszervezett Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet minden esztendőben megrendeznek 1954 óta.

    Az eredetileg meghívásos, a gyakorlatban azonban szabad beadású tárlaton olyan alkotók mutatkoznak be, akik valamilyen módon kötődnek Hódmezővásárhelyhez. Az évtizedek során a kiállításnak karakteres, egyedi stílusa alakult ki, és mára lényegében az egyetlen átfogó országos kortár képzőművészeti seregszemlévé vált.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés