bezár
 

film

2012. 08. 02.
FIPRESCI-zsűri a Jameson CineFesten
Jameson CineFest 9. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. szeptember 14-23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, ismertebb nevén a FIPRESCI, idén először háromtagú nemzetközi kritikusi zsűrit delegál a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra.

prae.hu

A filmes újságírókat összefogó, 1930-ban alapított szervezetnek mintegy félszáz tagállama és 400 újságíró tagja van, céljuk a szakmai érdekvédelem mellett a filmkultúra támogatása és az eredeti, új utakat kereső filmek elismertetése. A FIPRESCI a világ legjelentősebb filmfesztiváljain, így többek között Cannes-ban, Berlinben és Velencében ad ki díjakat. Az elmúlt évtizedekben számos magyar filmet ismertek el a filmkritikusok díjával, amely nem jár pénzjutalommal, de nagy a szakmai presztízse.

Kárpáti György, a FIPRESCI márciusban megválasztott magyar alelnöke szerint az elnökség egyöntetű bizalmát élvezte a jelentkezés. Az egyhangú döntés egyszerre a fesztivál magas színvonalú munkájának elismerése, valamint a magyar filmszakma iránti bizalom töretlen jele.

A Jameson CineFest az egyetlen magyarországi filmfesztivál, ahol FIPRESCI-zsűri fogja értékelni a versenyfilmeket. Fontos és régi cél valósult meg ezzel: a nemzetközi ökumenikus zsűrivel együtt, amely 2011-ben kezdte el munkáját Miskolcon, a két legjelentősebb, a nagy fesztiválokon régóta jelenlévő szakzsűri első alkalommal lesz egyszerre jelen magyarországi filmfesztiválon. Ez lényegében annyit jelent, hogy a JCF a világ legfontosabb filmes rendezvényei közé került.

Jameson CineFest
9. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál
2012. szeptember 14-23.
Miskolc
http://www.cinefest.hu



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés