bezár
 

színház

2008. 09. 14.
Faludy Versszínház Budapesten
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Faludy György élete és művészete elevenedik meg két fiatal művész, egy színész és egy grafikus tolmácsolásában kedden a budapesti VAM Design Centerben. A Faludy Versszínház anyagát a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas költő műveiből állították össze.

Szkéné színház

A szervezők tájékoztatása szerint Nágel Kornél grafikusművész irodalom ihlette metszetei szolgálnak a Turek Miklós által előadott darab díszletéül.

A monodráma 80 perce alatt a néző végigjárja Faludy Györggyel egy emigráns magyar világpolgár életének főbb helyszíneit: Afrikát, az Egyesült Államokat, Párizst, Londont és természetesen Magyarországot, az ÁVH celláit és a recski munkatábor poklának "víg" napjait.

A két művész, két művészeti ág tolmácsolásában élvezhető irodalmi estet a legendás színésznő, Krencsey Marianne a szervezők közlése szerint e szavakkal méltatta: "sok jó előadást láttam 40 éven át, sok Faludy-esten vettem részt 1968 óta, legalább egyen minden esztendőben, de ilyen mélyen megrázó, a költőfejedelem szavaihoz hű, művészi előadást még nem volt alkalmam élvezni."

A Faludy György (1910-2006) izgalmakban gazdag életét felelevenítő est, amely az irodalom, a színművészet és képzőművészet egyedi és újszerű találkozásának élményét, nyújtja hamarosan észak-amerikai körútra indul - tudatták a szervezők.

nyomtat

További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés