bezár
 

zene

2012. 08. 01.
Zenei napok szombattól Nyírbátorban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a 46. Nyírbátori Zenei Napok koncertsorozata, amely augusztus 20-ig nyolc rendezvénnyel várja a zene kedvelőit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

prae.hu

 Szathmáryné Sipos Ildikó, a szervező Nyírbátori Kulturális Központ igazgatója szerdán az MTI-nek elmondta: a nyitónapon, augusztus 4-én Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő lép fel a helyi református templomban. A művésznő Áldás című operaestje 19 órakor kezdődik.
Augusztus 5-én 19 órától a római katolikus Minorita templomban lesz koncert, Steve Taylor Szabó pánsípművész fellépésével.

    A következő rendezvény augusztus 11-én 15 órától lesz a Nyírbátori Kulturális Központban, ahol a zenei napok idején szervezett IV. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó résztvevői adnak hangversenyt.

A fellépők között lesz a balmazújvárosi és a csömöri ifjúsági fúvószenekar és mazsorett csoport, az ugyancsak csömöri Krammer Band, a hajdúböszörményi ifjúsági fúvószenekar, a miskolci Erkel Ferenc Zeneiskola ifjúsági fúvószenekara, a nyírbátori koncert fúvószenekar, valamint a tiszavasvári városi fúvószenekar.

    Aznap este nyolckor egy másik koncert is lesz Nyírbátorban, a Báthory-várkastély udvarán a Tommy Vig Trio dzsesszestjére várják az érdeklődőket.

    Másnap 19 órától a kulturális központban Szeretni bolondulásig Nyírbátorban címmel Horgas Eszter fuvolaművész ad önálló koncertet.
Augusztus 18-án este a református templomban Szakcsi Lakatos Béla Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Kathy-Horváth Lajos hegedűművész szerzői estjét rendezik meg.

    Augusztus 19-én este héttől szintén a református templom ad helyet Sebestyén Márta népdalénekes önálló estjének, melyen közreműködik Szamosi Szabolcs orgonaművész.

    A 46. Nyírbátori Zenei Napok záró rendezvénye augusztus 20-án 18 órakor kezdődik a helyi református templomban, ahol a Vántus István Társaság tart emlékkoncertet a zeneszerző halálának 20. évfordulója alkalmából.

    A zenei napok idején a Nyírbátori Kulturális Központban kísérő rendezvényként Varsányi Katalin fotóművész alkotásaiból rendeznek kiállítást Beragyogta a világot címmel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés