bezár
 

zene

2012. 07. 31.
Lakosságbarát intézkedések a Fehérvári Zenei Napokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavalyi tapasztalatok alapján módosítottak a Fehérvári Zenei Napok (FeZen) technikai feltételein és másként helyezték el a színpadokat, hogy a hanghatásokkal a lehető legkevésbé zavarják a lakosságot - közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

prae.hu

Kovács Antal főszervező elmondta, hogy szerdán a nulladik nappal veszi kezdetét a fesztivál, a kapukat 12 órakor nyitják ki. "A minden korosztály számára igényes kikapcsolódást biztosító rendezvény együtt jár olyan zajhatásokkal, amelyek a környéken élők nyugalmát zavarhatják. A tavalyi tapasztalatokból okulva és az önkormányzat kérésére néhány technikai módosítást hajtottunk végre" - hangsúlyozta.

    Három helyett két szabadtéri színpadot állítanak fel, amelyek tájolását megváltoztatták. A nagyszínpadon csak csütörtökön, pénteken és szombaton szerveznek koncerteket, amelyek éjfélkor véget érnek.
Mészáros Attila ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok hangsúlyozta, hogy a város egyik legkiemelkedőbb kulturális eseménye a FeZen, ezért mindent elkövetnek, hogy a fiatalok szórakozása mellett a lakosság nyugalmát és pihenését is biztosítsák.

Közölte: a környező utcákban élők lakcímkártyájuk és személyigazolványuk bemutatásával ingyen vehetnek részt a fesztiválon.

    Immár 16. alkalommal rendezik meg a Fehérvári Zenei Napokat augusztus 1. és 4. között, az eseményen a megszokott heavy metal és rockzene mellett dzsesszel és elektronikus zenével várják a látogatókat.

A nulladik napon fellép a több alkalommal a világ legjobb dzsesszgitárosának megválasztott Al Di Meola, valamint a hazai dzsesszélet több kiválósága. Elsőként a fesztivál történetében elektronikus zene is lesz a kínálatban, így fellép Fehérváron a brit Chicane és Nick Warren, a belga Jimmy Van M, valamint a hazai elektronikus zenei élvonalat képviselő Ludmilla, Palotai, Cadik, Dandy, Jámbor, Dr Hoffman, Calman és Manic N.

    A hagyományos műfajok, a heavy metál és rockzene továbbra is a középpontban lesznek. Az első napon az amerikai Machine Head és a Testament lép fel, amelyek a trash metál élvonalát képviselik, csakúgy, mint a brazil Sepultura vagy a német Kreator.    

A hazai zenekarok közül is sokan koncerteznek: színpadra lép mások mellett a Péterfy Bori & Love Band, a 30Y, a Cadaveres, a Kalapács, a Lord, az Akela, az Edda, a Heaven Street Seven, a Moby Dick, a Magashegyi Underground, a Pokolgép, a Vad Fruttik, a Carbonfools, az Ossian és a Tűzmadár is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés