bezár
 

art&design

2012. 07. 30.
Sikeres volt a Schwarzenegger Múzeum első éve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeres volt a Schwarzenegger Múzeum első éve: messze földről is elzarándokoltak az osztrák származású filmszínész és volt kaliforniai kormányzó gyerekkori otthonába.

prae.hu

A ház Graz közelében, Thalban van. Több mint 20 ezren keresték fel; akadtak, akik Kínából, az Egyesült Államokból, Dél-Amerikából érkeztek, hogy megnézzék, hol és hogyan gyermekeskedett a "Terminátor". (A hajdani testépítő a Terminátor című mozifilmmel lett igazán világhírű.) 

    A múzeumban helyet kaptak a "kis Arnie" első súlyzói, amelyeket tizenévesen emelgetett, de felnőtt korából is bőven van tárgy: be lehet ülni az íróasztal mögé, amelyet Kaliforniában használt kormányzóként.

A bútorzat ugyanakkor döntően Schwarzenegger családjáé volt - azzal együtt vette meg az ingatlant 2009-ben egy helyi múzeumi pénzalap. Két évbe telt, míg minden elrendeződött. Az intézmény tavaly nyílt meg, július 30-án, - az immár 65 éves - Schwarzenegger születésnapján. 

    A múzeum forgalmát érezhetően befolyásolja, ha hír röppen fel Arnoldról. Utána mindig többen jönnek" - idézte Peter Urdlt, a múzeum szellemi atyját az austriantimes.at című osztrák honlap.

    Idén augusztusban a múzeum központi alakját is az intézménybe várják, már csak azért is, mert részben ott készül róla dokumentumfilm.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés