bezár
 

irodalom

2012. 07. 30.
Ökumenikus szabadegyetem Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az evangélikus egyház szervezésében megnyílt a 23. nemzetközi ökumenikus szabadegyetem Nyíregyházán hétfőn; a vasárnapig tartó program középpontjában a pénzügyi adósság kérdése áll.

prae.hu

Laborczi Dóra, a szabadegyetem szervezője az MTI-nek elmondta: a mintegy ötven résztvevő döntő többsége Erdélyből, Nagyváradról és Kolozsvárról érkezett a rendezvényre, de az előadásokat látogathatják helyi érdeklődők is.    

A program előadóival, Balavány György újságíróval, György Péterrel, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének vezetőjével, Keszeg Annával, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem óraadó tanárával, Kuti Klárával, a Pécsi Tudományegyetem docensével és Szent-Iványi Ilonával, az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusával a résztvevők arra kereshetik a választ, hogyan hat a mindennapokra a pénzügyi adósságból induló, de az élet minden területére begyűrűző válság, és hogyan oldhatók fel az abból adódó feszültségek.    

Az előadások érintik azt is, hogy milyen egyéb tartozásai lehetnek az embernek, így például történelmi, társadalmi, erkölcsi vagy teológiai szempontból. A nyíregyházi Luther Márton Kollégiumban rendeznek szemináriumokat és interaktív fórumbeszélgetéseket is, amelyeken a szolidaritás lesz a fő téma, a fenntartható fejlődés és az elesettekért vállalt felelősség szempontjából nézve.     

Filmvetítést, drámapedagógiai, valamint készségfejlesztő programot szintén szerveznek a szabadegyetem hallgatóinak, akik reggeli és esti áhítaton vehetnek részt. A szertartásokon különböző felekezetű papok szolgálnak. A nyíregyházi ökumenikus szabadegyetem záró istentiszteletét vasárnap tartják, a rendezvény saját, ökumenikus liturgiája szerint zajlik majd.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés